Sanitat i Benestar animal_

Sanitat

Què és la sanitat pública universal: definició i avantatges

La sanitat pública universal, també coneguda com a cobertura universal de salut, és un tipus específic d'atenció sanitària que es presta a tots la cobertura independentment dels seus ingressos, la raça, l'edat, les condicions preexistents, el sexe, o la riquesa.

El propòsit de l'assistència sanitària universal és proporcionar a tots els ciutadans l'oportunitat d'aconseguir la cura de la salut que poden necessitar sense haver de preocupar-se pels seus problemes financers.

Avantatges de la sanitat pública universal

  • Millora de la salut de la població, ja que totes les persones tenen accés als serveis de salut. Això donarà lloc a una disminució de la malaltia en la població general.
  • S'eviten casos en els quals el pacient acaba en la pobresa a causa dels elevats costos mèdics als quals ha de fer front.
  • Totes les persones tenen el mateix accés a l'atenció sanitària, la qual cosa promou la igualtat i l'equitat.
  • S'encoratjaria a les persones a cercar la cura preventiva i obtenir ajuda mèdica des del principi quan el tractament no és tan agressiu. Actualment, molta gent evita la cura preventiva en països com els Estats Units per a estalviar diners.
  • La cobertura universal de salut pot ajudar les petites empreses a ser més rendibles i millorar el seu creixement. En una nació de cobertura de salut privatitzada on les primes d'assegurances són altes, la majoria de les petites empreses no poden permetre's el luxe de proporcionar als seus empleats una assegurança de salut.