7 de Febrer de 2021
La nova línia Metrobus Exprés connecta Aldaia amb el Metro i Hospital de Manises

L'ATMV (Autoritat de Transport Metropolità de València) posarà en funcionament el 8 de febrer tres noves línies de Metrobus de servei Exprés entre Xirivella i València (estació de metro Nou d’Octubre), Alaquàs i València (estació de metro Nou d’Octubre) i Aldaia – Manises (estació de metro Salt de l’Aigua), per a reforçar les franges horàries de major demanda.
En el cas de Aldaia la nova oferta incorpora:

Metrobus Exprés: Aldaia – Manises (estació de metro Salt de l’Aigua) funcionarà els dies laborables amb 14 expedicions d'anada i 14 expedicions de tornada. Les primeres expedicions comencen a les 6.50 h, amb freqüències de pas de 30 minuts, reforçant les franges horàries de major demanda, entre les 6.50 i les 10.05 h i entre les 13.20 i les 16.50 h.

Inicia el seu recorregut a Aldaia, en l'Estació d'ADIF, passant per l'Ambulatori d'Aldaia, l'Ajuntament, el Carrer Joan Fuster per a, posteriorment, connectar amb l'Avinguda Juan Ramón Jiménez (Barri del Crist) i, finalment, connectar amb Manises amb la parada de metro de Salt de l’Aigua i l'Hospital. La línia continua per Quart de Poblet pel Carrer Sant Pere, seguint pel Barri del Crist, per a tornar a Aldaia i a l'Estació d'ADIF.

D'esta manera, per Aldaia passaran un total de 340 expedicions (en tots dos sentits) en la seua connexió amb València i resta de municipis.

Per a la utilització del servei estan disponibles tots els títols de l'ATMV així com el futur Abonament10 que tindrà un cost de 7,20 euros per a desplaçar-se entre una zona i de 10,40 euros per a desplaçar-se entre dues zones, cosa que és el mateix que 0,72 o 1,04 euros el viatge, la qual cosa suposa una reducció del bitllet senzill (1,45 euros) del 30% -50%.