24 de Febrer de 2021
El nou Bo10 abarata un 30% el preu del bitllet
El conseller Arcadi España ha presentat este nou títol de MetroBus que, a partir de l'1 de març, segons l'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, "millora el preu del transport públic equiparant-nos als d'altres serveis i municicipis"

El conseller de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Arcadi España, ha anunciat que el nou Bono10 per a viatjar en MetroBus per l'àrea metropolitana de València estarà operatiu a partir del pròxim dilluns, 1 de març. “Amb això es fa un pas important en la millora del transport en l'àrea metropolitana: Una reducció del preu del viatge en un 30% i un nou incentiu per a usar el transport públic i recuperar la confiança en el transport de la Generalitat sempre en col·laboració els ajuntaments”, ha destacat.

Segons Guillermo Luján, alcalde d'Aldaia, "es tracta d'un pas més en l'objectiu comú d'elevar el nivell de qualitat del transport públic metropolità, ja que gràcies a este Bo10 aconseguirem abaratir el preu dels viatges en este transport, equiparant-los als d'altres serveis i fent-lo més accessible per als nostres veïns. Això se suma a la nova línia de "Metrobus Express" que va entrar en funcionament fa uns dies i que connecta Aldaia de manera directa amb l'estació de metro de Salt de l'Aigua i l'Hospital de Manises. Des de les institucions s'està treballant per a millorar el transport, i és una cosa que agraïm des d'Aldaia. Encara que no renunciem als nostres objectius històrics i continuarem reclamant-los, valorem molt positivament que hi haja una clara intenció de millorar i que està plasmant en fets".

Este nou bo de 10 viatges serà vàlid per a la xarxa de MetroBus i té un preu de 7,20 euros, 10,40 euros, 14,00 euros i 20,00 euros per als desplaçaments entre una, dos, tres i quatre zones segons el pla zonal de l'Autoritat de Transport Metropolità de València (ATMV). Les tarifes seran, per tant, equiparables a les de la targeta TuiN de Metrovalencia.

Així mateix, estebo permet un transbord en la xarxa de MetroBus durant els 60, 90, 110 o 120 minuts següents a la primera validació, segons les zones transitades i es pot adquirir en estancs, quioscos i punts de venda habilitats, en l'aplicació RecargaMobilis, en la taquilles i màquines d'autovenda de la xarxa d'FGV i en l'oficina d'atenció al client de la ATMV.

Per al conseller, “el transport públic és una garantia d'igualtat d'oportunitats, porta aparellat altres drets com el dret a l'educació, al treball o a la salut per a poder accedir a eixos centres, i si la vacuna suposa l'esperança per a lluitar contra el virus, el transport públic suposa l'esperança per a lluitar contra el canvi climàtic per això ha de ser eficient i per a ser eficient ha d'avançar “.

Noves línies de l'àrea metropolitana

En este sentit, Arcadi España s'ha referit a les noves línies de MetroBus que la ATMV ha posat en marxa per a millorar el transport en l'àrea metropolitana, així com la connexió amb València i els principals polígons industrials

Esta és l'última línia posada en servei per la ATMV i que s'uneix a les de Xirivella-València (estació de metro Nou d'Octubre); Alaquàs-València (estació de metro Nou d'Octubre); Aldaia- Manises (estació de metro Salt de l'Aigua); Port Saplaya-València, i Quart de Poblet-Manises-Paterna-Campus de Burjassot.

Per al conseller, “des de la Generalitat estem treballant per una mobilitat sostenible que, inevitablement, passa per l'enfortiment de la xarxa pública de transport i el foment de la intermodalitat per a facilitar que es deixe d'utilitzar el màxim el vehicle privat en els desplaçaments quotidians i propiciar la reducció d'emissions i la disminució de la contaminació”.

Connexió amb els parcs industrials

Amb este mateix objectiu l'ATMV ha posat en marxa també les línies que uneixen la ciutat de València amb els principals polígons industrials. “Es tracta -ha indicat Arcadi España – de facilitar als treballadors i treballadores el desplaçament als seus llocs de treball, un servei públic perquè no depenguen dels vehicles privats”.

D'esta manera ja estan en funcionament la línia València-Parc Tecnològic- l'Andana, València-Parc empresarial Tàctica- Font del Pitxer Nord i València-Font del Pitxer; València-Polígon Industrial Joan Carles I-Nord-l’Ermita, i València-Polígon Industrial La Reva-l’Oliveral, que també dóna cobertura a la base de l'Organització de les Nacions Unides de Quart de Poblet.