15 de Abril de 2021
La XARXA JOVES.NET organitza el Seminari estatal Teixint amb Corresponsals Juvenils
L’esdeveniment en línia pretén compartir i incrementar bones pràctiques de treball en xarxa amb projectes consolidats i noves aportacions a nivell nacional

La XARXA JOVES.NET organitza el Seminari estatal en línia Teixint amb Corresponsals Juvenils’21, amb la finalitat d'ampliar, debatre i conéixer projectes similars de Corresponsals a nivell nacional.

La trobada es va dirigir a professionals de joventut amb experiència, de municipis amb programes de corresponsals o antenes juvenils i/o xarxes de joves en centres educatius, centres juvenils o altres espais de participació que siguen difusors d'informació juvenil i que alhora formen part d'una xarxa comarcal, regional o estatal.

La intenció del seminari és compartir bones pràctiques del treball en xarxa amb projectes consolidats i debatre sobre millores (normativa, protocols, relacions polítiques, educatives, etc).

L'esdeveniment, que forma part de les activitats programades entre l'Institut Valencià de la Joventut i la XARXA JOVES.NET, va comptar amb els seus principals representants: Jesús Martí, director general de l'IVAJ i Sergio Gómez, president del Consorci XARXA JOVES.NET, i regidor de Joventut d'Aldaia: “Este tipus de trobades faciliten i fomenten la relació de treball en positiu entre les nostres localitats i posen en comú noves maneres d'arribar als nostres joves. Un dels programes pioners i més emblemàtics del consorci és el de Corresponsals i cobren especial importància en moments complicats de situació socioeducativa com els que estem vivint”.

La XARXA JOVES.NET està formada pels Ajuntaments d'Alaquàs, Albal, Aldaia, Almussafes, Barri de Crist, Benetússer, Catarroja, Godella, Manises, Mislata, Moncada, Paiporta, Paterna, Picanya, Picassent, La Pobla de Farnals, Quart de Poblet, Sagunt, Sedaví, Silla, Torrent i Xirivella.

XARXA JOVES.NET és un consorci que es va formar als anys 90, amb la intenció de desenvolupar coordinadament una sèrie d'actuacions dirigides a la joventut des de les seues respectives poblacions. Esta xarxa de treball comparteix un comú denominador: desenvolupar polítiques de joventut basades en claus metodològiques comunes, com per exemple: la participació, la creativitat i la innovació, l'animació relacional, la informació i el treball en xarxa.

L'objectiu és fer efectiva la igualtat d'oportunitats i el desenvolupament integral dels i les joves com a ciutadans/as en el context d'una societat democràtica.

La metodologia es desenvolupa a través de comissions de treball sectorials mitjançant cooperació intermunicipal. La comissió "Corresponsals" posa el focus en l'apoderament de les i els adolescents en el seu entorn local, que s'impliquen amb els seus centres educatius, amb els centres i els serveis juvenils municipals, facilitant d'aquesta manera la informació juvenil als seus companys i companyes.