11 de Març de 2021
La Junta Local Fallera d'Aldaia acorda celebrar les Falles de l'1 al 5 de setembre
-Els actes començaran amb la plantà el dia 1 i acabaran el 5 amb la cremà -Durant la setmana fallera de març se celebraran diverses activitats de caràcter “virtual”

Segons informa la Junta Local Fallera d'Aldaia, les festes josefinas de 2021 en esta localitat de l'Horta Sud tindran lloc en la primera setmana se setembre. Així ho han fet públic en un comunicat, en el qual expliquen que “donades les circumstàncies en les quals ens trobem a causa de la pandèmia de COVID-19, valorant el que és millor per al món faller i tenint en compte les indicacions marcades per l'administració, s'acorda per unanimitat i amb el suport total de l'Ajuntament d'Aldaia celebrar la setmana de Falles 2021 en la localitat la primera setmana de setembre”, i matisen que això finalment es podrà materialitzar “si les autoritats sanitàries ho permeten i els nivells de la pandèmia i de la vacunació són favorables”.
Per tant, el dia 1 quedaria reservat per a la plantá de les falles i el 5 per a la cremà dels monuments. Així mateix, des de l'organisme faller del municipi es mostren il·lusionats “amb els desitjos de tornar a activar la festa de les falles i el seu manteniment com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat, pensant en el bé comú de la festa i, sobre totes les coses, en les falleres i fallers d'Aldaia”, i llancen un especial esment al teixit comercial local “amb l'esperança que esta decisió també obrirà el motor econòmic local i repercutirà en tots els sectors del nostre municipi, tan afectats per l'actual situació, i que són un suport incondicional per a les nostres pròximes festes falleres 2021”.
 

Falles virtuals al mes de març

Mentre que el món faller d'Aldaia manté l'esperança que finalment les falles “presencials” es puguen celebrar la primera setmana de setembre, la Junta Local Fallera ha organitzat una programació d'activitats commemoratives. Des d'este organisme expliquen que, “mentre esperem que arribe la nostra setmana fallera el mes de setembre, i perquè l'espera es faça més curta, gaudirem d'unes Falles virtuals per xarxes socials”, i fan una crida a tots els veïns i veïnes “a gaudir-lo tant com nosaltres, perquè açò també passarà”.

Esta programació inclou una exposició dels cartells anunciadors i fotografies falleres del concurs celebrat fa uns dies, a més d'un recorregut per les diverses falles guanyadores d'Aldaia a la sala d'exposicions del Gent Jove (antic Ajuntament) fins al 21 de març. El dilluns dia 15 arribarà el moment de rememorar la “nit de la plantà, i l'endemà, col·laboració amb la Miblioteca Municipal d'Aldaia, se celebrarà una xarrada sobre indumentària valenciana a càrrec del indumentarista Francesc Xavier Rausell. El 18 de març recordarem un dels actes més esperats de les falles, l'Ofrena de Flores a la Mare de Déu dels Desemparats. I finalment el 19 de març es retransmetrà en directe la missa en honor a Sant Josep.