Formulari de cerca

5 de Juny de 2020
Caminem Junts: Aldaia oferix música per a una setmana de les persones majors diferent
L'Ajuntament estrena “Caminem Junts”, una programació diferent per a fer front a la COVID-19 que consistirà en una sèrie de concerts amb les cançons de tota una vida a càrrec de Saray García (soprano) i Pascual Andreu (tenor) entre el 6 i el 14 de juny, a les 20.30 hores

Aldaia reinventa la programació de les persones majors i l'adapta a les actuals restriccions provocades per la pandèmia del Coronavirus. Així, entre el 6 i el 14 de juny, l'Ajuntament oferirà una sèrie d'actuacions musicals dirigides a les persones majors i que es duran a terme en diferents llocs del municipi, en un format pensat per a ser gaudit des de les finestres i els balcons.

Així, cada dia a les 20.30 hores, Saray García (soprano) i Pascual Andreu (tenor), oferiran un repertori amb les cançons de tota una vida. La regidora de Cultura, Benestar Social i persones Majors, Empar Folgado, explica que la setmana de les persones majors “és una de les cites més importants del calendari cultural d'Aldaia”, i enguany, “per desgràcia, la pandèmia del Coronavirus ha impedit que puguem celebrar-lo amb normalitat i en les condicions en les quals estava previst”. En este sentit, Folgado destaca que “ens produïa molta tristesa pensar que les persones majors d'Aldaia no poguessin gaudir de cap activitat enguany, per la qual cosa decidim pensar en la possibilitat de materialitzar alguna proposta cultural que fos compatible amb les actuals restriccions derivades de la declaració de l'estat d'alarma, i així va sorgir “Caminem Junts”, esta sèrie de vuit representacions musicals pensades perquè els majors puguin gaudir d'elles des de les finestres i els balcons de les seues cases, i també a través de les xarxes socials.

Per part seua, l'alcalde, Guillermo Luján, assenyala que “Aldaia és un municipi que vol cuidar a les seues persones majors, ja que ells han treballat molt durant tota una vida perquè Aldaia avui siga el gran poble que és, i crec que la nostra generació té un deute de gratitud amb ells. Per això -insisteix Luján- hem volgut tindre este detall amb ells en un format musical, que podran gaudir tranquil·lament i de manera segura des dels balcons de casa. També -finalitza l'alcalde- volem llançar un missatge a tota la població amb el lema ‘Caminem Junts’, i recordar a tots els veïns i veïnes que hem de sortir de la crisi del Coronavirus tots junts, de totes les edats i condicions, sent responsables i cuidant a les persones que més el necessiten, com són els més majors”.

 

Vuit dies de música en diferents zones

Caminem Junts tirarà a caminar el dissabte 6 de juny a les 20.30 hores en la zona adjacent a la Caserna de la Guàrdia Civil de la localitat, i les següents jornades visitarà les zones de l'avinguda de la Música, Sant Vicent-Antonio Machado, Major-Església, sant Lluís-Sres Huntington, Regne de València, Joaquin Blume-Monestir de Poblet i mestre Serrano-Velázquez.

Els artistes, Saray García (soprano) i Pascual Andreu (tenor), interpretaran peces com “O sole mio”, “Libre” o “El Fantasma de la Òpera”, “les cançons de tota una vida”, segons expliquen els propis artistes.

Des de l'organització puntualitzen que els diferents espectacles no comptaran amb cap lloc per a públic, “ja que volem ser estrictes amb les mesures de seguretat i sanitàries que ens manen les autoritats”, per la qual cosa les actuacions podran veure's en directe des dels balcons i les finestres, i en directe cada dia a través de les xarxes socials en format streaming”.

Així, les mateixes fonts continuen apel·lant a la responsabilitat “de tots i totes, perquè només si respectem les mesures d'higiene i distanciament social podrem continuar avançant en les diferents fases de la desescalada”.