Formulari de cerca

3 de Juliol de 2020
Abelard Comes, cronista de la imatge i del temps. Homenatge a 30 anys retratant la comarca de l'Horta
-Des de l'1 de juliol fins al 30 de setembre, la plaça de la Constitució d'Aldaia acull l'exposició monogràfica “Abelard Comes, cronista de la imatge i del temps”, amb una una selecció d'imatges del fotògraf de premsa aldaier realitzades entre 1984 i 2012 i publicades en Levante-EMV”

L'alcalde d'Aldaia, Guillermo Luján, junt a gran part de la corporació municipal, ha rebut la visita del president de la Diputació de València, Toni gaspar, i de la directiva del diari Levante-EMV per tal d'inaugurar l'exposició que ret homenatge al fotògraf aldaier, Abelard Comes.

Abelard Comes Montoro va captar durant quasi tres dècades instantànies dels personatges i dels esdeveniments socials, polítics i culturals més destacats d'Aldaia i dels altres municipis de la comarca de l'Horta, convertint-se en un cronista de la imatge i del temps, un autèntic notari gràfic de la comarca. Les fotografies de l'exposició formen part d'un catàleg més ampliat, editat per l'Ajuntament d'Aldaia, que mostra l'obra d'un fotògraf imprescindible per a comprendre la vida col·lectiva de l'Horta dels últims trenta anys.

Comes, nascut a Aldaia en 1947, és un fotògraf de premsa que ha fet de la seua carrera professional una forma de vida durant els anys 1984 a 2012. La seua cambra ha captat centenars de fets, activitats i persones d'Aldaia i la resta de municipis de comarca de l'Horta. Abelard pertany a una família de comerciants d'Aldaia que regentava la coneguda drogueria Ca Abelardet. Va començar la seua trajectòria en el món del periodisme en el setmanari 7 Dies de la Comarca. D'ací va fer el salt al diari Levante-EMV, rotatiu on ha treballat quasi 30 anys com a fotògraf cobrint gràficament les notícies més destacades de la comarca, de les quals ha sigut testimoni directe.

Poques coses de l'Horta s'han escapat al seu objectiu. La fotografia en la premsa escrita com a portadora d'informació de realitats concretes. En Levante-EMV primer va exercir el seu treball en les pàgines comarcals «L'Horta Sud» i en la secció «Comarques», i a partir de novembre de 1994 en l'«Edició de l'Horta». La seua obra és una immensa pel·lícula revelada de fotografia documental on hi ha una gran diversitat d'imatges que formen part de la memòria col·lectiva de la comarca.

Les seues fotografies també han donat imatge instantània a notícies altres periòdics (privats i públics) d'àmbit local i comarcal, com per exemple Papers de l'Horta (1994-2012) editat per la Fundació Horta Sud, o els butlletins d'informació municipal L’Om de Picassent, De casa a casa de Picanya, El Diari de Paiporta, L’Informatiu d’Aldaia o Veïnat de Sedaví.