Formulari de cerca

1 de Octubre de 2020
Aldaia, seu de la celebració del Dia Internacional de l'Educació Social
L'Ajuntament d'Aldaia s'adhereix a la celebració del Dia Internacional de l'Educació Social, el 2 d'octubre, i acull la jornada 'L'Educació Social', amb el propòsit de visibilitzar una professió que és dret de la ciutadania

L'Ajuntament d'Aldaia és un dels quals realitza una major aposta per l'Educació Social. De fet, el consistori compta amb 9 professionals treballant en Serveis Socials, EEIIA (Equip Especifico d'Intervenció en Infància i Adolescència) UPCCA (Unitat de Prevenció Comunitària en Conductes Addictives), Habitatge, Educació, Persones Majors i Joventut.

Amb este entre altres motius, Aldaia ha estat triada la seu per a deslocalitzar per primera vegada de l'àmbit universitari la celebració del Dia Internacional de l'Educació Social. Així, l'Àrea de Família i Infància de Serveis Socials de l'Ajuntament juntament amb el Col·legi Oficial d'Educadores i Educadors Socials de la Comunitat Valenciana està organitzant una Jornada de Formació online que tindrà lloc dijous que ve 15 d'octubre sota el lema ‘Educació Social. Professió compromesa amb la infància’. Esta sessió tindrà inscripció oberta i gratuïta i comptarà amb la presència de Guillermo Luján Valero, alcalde d'Aldaia, i la regidora de Serveis Socials del municipi i diputada provincial d'Inclusió Social, Empar Folgado, així com amb Norma Gonzálvez Huguet, presidenta del Col·legi Oficial d´Educadors i Educadores Socials de la Comunitat Valenciana, els qui inauguraran la jornada i donaran pas a una taula de quatre ponències dutes a terme per sis professionals de l'Educació Social en diferents àmbits: serveis socials, educació, recursos residencials i persones majors.

Segons expliquen des del consistori, els Educadors Socials a nivell municipal treballen per a possibilitar la incorporació de totes les persones, sigua com sigua la seua casuística, a la diversitat de les xarxes socials així com la promoció cultural i social en general. Per això, l'Ajuntament d'Aldaia en el seu objectiu d'atenció integral a les persones ha realitzat una important inversió, reforçant l'equip de serveis socials, així com altres àrees com a Educació i Joventut, amb la incorporació d'educadors i educadores socials, els quals treballen per a generar contextos educatius, accions mediadores i formatives, donant respostes socioeducatives a les necessitats socials.

Per a més informació sobre la jornada i els servicis oferits es pot consultar en www.aldaia.es o en el següent enllaç: https://www.coeescv.net/formacion/53-colegial/3171-jornada-coeescv-educa...