Formulari de cerca

10 de Juny de 2020
Aldaia aproba un fons de rescat que donarà 3.000 euros a autònoms en risc d'insolvència
Guillermo Luján: "L'objectiu és rescatar als autònoms i microempreses en pitjor situació, que trobaran a l'Ajuntament com a soci conjuntural que injectarà liquiditat afrontant despeses de la seua activitat per a poder remuntar la crisi provocada per la COVID 19” En tractar-se d'una línia nova, l'Ajuntament arranca amb un capital inicial de 100.000 euros ampliable en funció del desenvolupament d'aquesta iniciativa

Des del govern municipal d'Aldaia expliquen la nova iniciativa que no és de tipus generalista, sinó que pretén ajudar més a qui més ho necessita. “Per a un ajuntament com el nostre -expliquen- seria molt més fàcil repartir una quantitat econòmica menor a tots, sense verificar qui la necessita més i qui menys. Seria un treball més fàcil i còmode per a nosaltres, però creiem que no tindria el mateix efecte en l'economia local. La fórmula que hem triat se centra en aquells que més ho necessiten, i per això estos mateixos autònoms i microempreses podran rebre una quantitat més elevada, la qual cosa resultarà més beneficiósa per a rellançar el cicle econòmic del municipi”.

Així, des del consistori assenyalen que este fons de rescat municipal és una iniciativa “pionera i nova dins del nostre entorn” i que en tots els casos es farà efectiu “previ estudi de la situació econòmica de cada autònom o microempresa on s'analitze de manera àgil i dinàmica la seua solvència, liquiditat i viabilitat de futur”. D'esta manera, es podrà injectar fins a 3.000 euros perquè l'empresa beneficiària puga fer front a despeses pròpies de la seua activitat, “seguint una línia d'actuació similar a la que ja estem duent a terme des dels serveis socials municipals d'Aldaia amb les ajudes d'emergència”.

En esta línia, s'articularan dos nivells d'ajuda, un primer que aconseguirà fins als 1.500 euros per a les situacions de risc alt d'insolvència, i un segon de fins a 3.000 euros dirigit a pal·liar les situacions de risc extrem d'insolvència.

Els sol·licitants emplenaran una senzilla memòria econòmica, i en cas de valorar-se positivament, passaran a aportar la documentació que acredite la seua situació, sempre en un procés que serà àgil i dinàmic.

A aquest efecte, es crearà una comissió d'experts composta per personal funcionari de l'àmbit de l'economia que comptarà amb el suport extern d'assessors econòmics, i que seran els encarregats de dilucidar quins autònoms o microempreses d'entre aquells que sol·liciten l'ajuda, estan realment en reg d'insolvència.

D'altra banda, el regidor de comerç, Santiago Ruiz, informa que des de l'àrea s'ha habilitat el correu electrònic fondoderescatedealdaia@ajuntamentaldaia.org “com primer mecanisme perquè els interessats en este fons de rescat demanen més informació sobre com presentar la sol·licitud”.