Formulari de cerca

  • 96 198 87 86
    De dilluns a divendres:
    10:00 a 14:00h. 16:30 a 20:30h.
    Horari ampliat
    En períodes concrets s’amplia l’horari per a tots els públics els dissabtes i diumenges, i per a estudiar fins a les dues de la matinada.

Préstec de llibres

Ús de la Biblioteca

L'accés a la biblioteca és lliure i gratuït. Els menors de 8 anys han d'anar acompanyats d'una persona adulta i no se'ls pot deixar sols en cap zona de la Biblioteca.

Per fer ús del préstec i d’Internet, cal tindre el carnet de la Biblioteca (carnet de la Xarxa de lectura Pública Valenciana).

Com fer  el carnet

Com el carnet de la Biblioteca d’Aldaia és el mateix de tota la xarxa de lectura pública valenciana, no has de tindre carnet en cap altra biblioteca que estiga a la xarxa.

El carnet te’l farem a la Biblioteca. Has de dur el DNI, nosaltres t’emplenarem el document de sol·licitud i et farem la foto. Si vols pots aportar una foto tipus DNI.

El carnet de menors de 14 anys, el sol·licitarà el tutor o tutora i s’haurà d’aportar el DNI de la persona adulta i de la menor (si el tinguera). Nosaltres podem fer la foto o podeu aportar-la vosaltres.

El carnet és gratuït, personal i intransferible, i el seu ús suposa l'acceptació de la Normativa reguladora per a l'obtenció del carnet  de la Xarxa de Lectura pública valenciana. Serà vàlid per a totes les biblioteques valencianes que formen part de la Xarxa de lectura pública valenciana.

L'ús del carnet per part d'altres persones diferents al titular del mateix pot ser objecte de suspensió del servei. Només els pares i mares podran fer ús del carnet dels seus fills i filles per retirar en préstec documents adreçats a públic infantil.

És imprescindible que porteu el vostre carnet de Biblioteca per a realitzar el préstec.

El carnet en vigor és necessari per a préstec, préstec interbibliotecari, accés a Internet amb els ordinadors de la Biblioteca o a través de la xarxa wifi, ofimàtica,  la impressió de documents i utilitzar eBiblio.

Té alguns avantatges com els descomptes en els teatres de la Xarxa de Teatres de la Generalitat.

Com fer ús del servei de préstec a la Biblioteca.

Amb el carnet, pots endur-te cada vegada un màxim de dotze materials, tots dotze poden ser llibres. També pots endur-te revistes, dvd i cd (que es limita a dos exemplars de cada tipus).

Pots tindre els llibres i les revistes durant quinze dies, així com els cd i dvd una setmana. Tot el material es pot  renovar  en persona a la Biblioteca o per telefon, sempre que no estiga endarrerit el préstec ni reservat.

Com fer ús del préstec de llibres electrònics.

És necessari tindre el carnet en vigor i estar al dia en les devolucions de préstecs.

Com fer ús del préstec interbibliotecari.

Es poden sol·licitar llibres d’altres biblioteques de la Xarxa de lectura pública valenciana, sempre que no hi hagen exemplars en la Biblioteca d’Aldaia o d’altres biblioteques que estiguen a uns vint-i-cinc quilòmetres d’Aldaia i sempre que la biblioteca a la qual li fem la petició considere

actible enviar l’exemplar.

Carnet per a  lectura en família

Llegir en veu alta als menuts i menudes que encara no saben llegir és fonamental. Els ajuda a conèixer les paraules i el seu significat, a desenvolupar el seu llenguatge, a conèixer el món que els envolta, a estimular la seua imaginació i creativitat.

També afavoreix una millor relació entre l’adult i l’infant, fomenta el plaer d’escoltar i ajuda a superar les seues pors.

Per tot açò tenim un carnet molt especial de lectura per als més menuts de la casa. Perquè quan es llig en companyia és un regal.