Formulari de cerca

Violència de gènere

INGRÉS MÍNIM VITAL

El Govern ha publicat un simulador perquè qualsevol persona puga saber si tens dret a l'ingrés mínim vital i la seua quantia (es pot sol·licitar a partir del dia 15).

Accedeix punxant en el següent enllaç:http://https://ingreso-minimo-vital.seg-social-innova.es/simulador

Si necessites ajuda, pots veure aquest vídeo tutorial: https://youtu.be/tca7bzgkl4w
 

Entre les persones que poden ser beneficiàries es troben les dones majors d'edat víctimes de violència de gènere o víctimes de tràfic d'éssers humans i explotació sexual, per a les quals es contemplaran a més algunes circumstàncies especials, que acreditaran aquesta condició a través d'un informe emés pels serveis que les atenen o pels serveis socials públics. A més, en el Reglament de desenvolupament de la Llei s'establiran excepcions també al requisit d'inscripció com a demandant d'ocupació.

Tota la informació (persones beneficiàries, requisits, quantia, pagament...): http://www.seg-social.es/wps/portal/wss/internet/trabajadores/prestacionespensionestrabajadores/65850d68-8d06-4645-bde7-05374ee42ac7

 

Durant l'estat d'alarma, les dones víctimes de violència de gènere tenen a la seua disposició el telèfon de l'àrea de Serveis Socials 96 198 88 11, 24 hores, on li atendrà personal de guàrdia i policia.

                                                                                                                                                                                                                            

DAVANT UNA SITUACIÓ DE PERILL:

Si tens possibilitat, abandona el domicili i demana ajuda per a posar-te en contacte amb les Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat. En situacions de perill o emergència, sempre que l'eixida del domicili estiga justificada per a dirigir-se a qualsevol dels recursos policials, judicials o d'un altre tipus disponibles, no existirà sanció per eixir al carrer.

Pots descarregar l'APP AlertCops punxant en el següent enllanç: https://alertcops.ses.mir.es/mialertcops/

També si obris la cambra del teu mòbil i l'acostes al codi QR de la imatge de dalt.

Pots informar-te de com utilitzar el Botó SOS punxant en el següent:

http://www.interior.gob.es/documents/10180/11723804/Bot%C3%B3n+SOS_V%C3%ADctimas+VIOGEN.pdf/330e9606-6d89-4188-87c4-d1d6b4b6f165

Recorda que, a més que pots acudir als següents llocs en cas de no poder realitzar crides, aprofitant les eixides durant el confinament:
 

  • Farmàcies: si demanes la "Màscara-19", el personal sanitari cridarà per tu als serveis d'emergències perquè puguen atendre't.

  • Supermercats Consum: si preguntes pel cap o cap de botiga i vaig donar la paraula Alanna, s'activarà el protocol dissenyat per a protegir-te.    

   

 

 

Has de saber que els Centres Dona 24 h segueixen oberts per atendre les dones i filles o fills víctimes de violència de gènere.

En els casos en què la situació així ho requerisca, o que la circumstància del confinament domiciliari decretat pel COVID-19 puga suposar un perill major per a les dones víctimes de la violència de gènere i els seus fills que viuen amb el seu agressor, es derivaran els casos immediatament als centres d'emergència o centres de recuperació integral, independentment que existisca o no denúncia prèvia.

 

Si vols ser casa d'acolliment temporal definitiu de mascotes, apunta't ací:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScB-kxW_I3WkOlGkXPTve5lgns4s6SdslHqPBYHksd2za2yiQ/viewform

 

 

 

 

 

 

 

En la Guia d'actuació per a dones que estiguen patint violència de gènere en situació de permanència domiciliària derivada de l'estat d'alarma per COVID-19 del MINISTERIO DE ESTADO DE IGUALDAD trobaràs informació i respostes a algunes dels dubtes que pots tindre, així com on rebre més informació o assessorament més específic.

Accés a la guia: http://www.violenciagenero.igualdad.gob.es/informacionUtil/covid19/home.htm

Guia en llengua de signes: https://youtu.be/sYE91lmo1_M

 

Des del Ministeri d'Igualtat i des de la pròpia Xarxa de Centres Dona, gestionats per la Vicepresidència i Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives, es informen que per la situació de confinament amb els seus maltractadors és possible que les dones víctimes de violència de gènere no puguen contactar amb els telèfons d'atenció. Per això, es demana a les persones que, pel motiu que siga tinguen contacte amb elles (familiars, veïnes o veïnes...) i sàpien de la seua situació, que els pregunten si necessiten que facen el crit d'atenció per elles.

Més informació:

http://sinmaltrato.gva.es/es

http://www.violenciagenero.igualdad.gob.es/sensibilizacionConcienciacion/campannas/violenciaGobierno/todoSaldraBien/home.htm

 

Si eres menor d'edat, pots telefonar a la Fundació d'Ajuda a Xiquets i Adolescents en Risc (Fundació ANAR), que compta amb un xat gratuït, confidencial i anònim en el qual atenen https://chat.anar.org/

O realitzar consultes per correu electrònic: https://www.anar.org/formulario-del-menor/

Si telefones al 016 et derivaran directament a ella.