El MUPA : Presentación

DSC05712

 El palmito té un fort arrelament a Aldaia i la comarca de l'Horta de l'àrea metropolitana de València. Una joia que fusiona a la perfecció l'artesania, l'art i la funcionalitat. Representa el bon fer dels artesans palmiters valencians. Reconegut internacionalment com un objecte de qualitat extraordinària.

Visita virtual 360º MUPA

https://roundme.com/tour/118647/view/299011/

El Museu del Palmito d'Aldaia (MUPA) és el centre de difusió de l'artesania i l'art del palmito d'Aldaia i la Comunitat Valenciana. En el seu interior trobem una extensa representació de palmitos antics i actuals, amb cronologies que van des del S.XVIII fins als nostres dies, així com un ampli repertori de maquinària tradicional, peces i utensilis típics del procés d'elaboració del palmito. Una col·lecció extraordinària en la qual es pot apreciar els diferents estils, modes i materials utilitzats al llarg de la seua història.

https://roundme.com/tour/118647/view/299011/

Un dels majors valors del MUPA són les cessions i donacions que ha anat rebent. El fons constitucional del museu el componen un conjunt de béns format per més de 350 palmitos, màquines i utensilis típics per a l'elaboració del palmito que conformen un important patrimoni de gran valor artístic, històric i etnològic.

https://roundme.com/tour/118647/view/299011/

 

RELECTURES: ITINERARIS MUSEÍSTICS EN CLAU DE GÈNERE

http://relecturas.es/

El MUPA participa en «Relectures», juntament amb el Museu Nacional de Ceràmica i Arts Sumptuàries González Martí de València, el Museu de Prehistòria de València, el Museu Valencià d’Etnologia, el Museu Comarcal de l'Horta Sud Josep Ferrís March de Torrent i el Museu d’Història de València.