Cultura : Els fumerals d'Aldaia

Banner fumerals

Ajuda'ns a construir la història d'Aldaia. Fes-nos arribar fotografies de "La nostra indústria i els fumerals"

Encara que actualment fem més fotografies que abans, la majoria es queden en els nostres mòbils oblidades, o en les carpetes d'ordinador sense revelar, sense mirar-les ni una vegada, perquè, vulgues o no, no poden suplir el tacte del paper ni els sentiments evocadors dels temps passats. 

Benvolguts veïns i veïnes, la història del nostre poble ha quedat immortalitzada sense voler-ho en les nostres imatges. Quin no s'ha fet una fotografia d'un equip esportiu amb el fons d'una font que ja no està o una foto de grup en la qual es veu un edifici ja derrocat?

L'ajuntament d'Aldaia està interessat en eixes fotos. Encara que, de moment, amb una temàtica especial: "La nostra indústria i els fumerals". Sí, eixos fumerals dels rajolars que caracteritzen l'horitzó del nostre entorn. No solament els fumerals que queden ara, sinó els que van caure o van ser enderrocats, els seus forns de cocció, les naus i fàbriques industrials...

Busca entre les teues fotos antigues, les dels teus pares i iaios, en color o blanc i negre. No importa que la indústria o el fumeral no siga l'element central de la foto (encara que això seria perfecte), també ens serveix que estiga de fons. Escaneja-les i porta-les a l'Ajuntament. O si ho prefereixes, nosaltres te les escanejarem. Les publicarem en un llibre sobre la nostra història des d'un punt de vista molt particular: les altures!

AJUDA'NS A CONSTRUIR LA HISTÒRIA D'ALDAIA

LLOC DE RECOLLIDA DE LES FOTOGRAFIES: MUPA Museu del Palmito d'Aldaia- Casa de la Llotgeta

HORARI

Dimarts a dissabte

Matí: de 10.00 a 14.00 hores.

Vesprada: de 17.00 a 20.30 hores.

Diumenge

Matí: de 10.00 a 14.00 hores

El MUPA  romandrà tancat tots els dilluns de l'any, a més de l'1 de gener, l'1 de maig, el 24, 25 i 31 de desembre i els dies festius locals.

En el MUPA facilitaran fitxes de catalogació de les fotos que aporteu i un escrit d'autorització per a la digitalització, reproducció i usos públics de les imatges rebudes, signat per cada persona cedent.