Normalització Lingüística : Activitats

Portada > Normalització Lingüística > Activitats > «A l'estiu, refresca't amb fruites i verdures en valencià»
20141016_101800
18/07/2016

«A l'estiu, refresca't amb fruites i verdures en valencià»

L'Ajuntament d'Aldaia inicia una campanya de promoció del valencià incidint en el consum de fruits i hortalisses fresques per fer front a la calor estival. En total s'han distribuït 3.600 bosses entre 18 tendes de verdures d'Aldaia i del nucli urbà del Barri del Crist.
fruites
verdures

Vida saludable, estiu i valencià no estan renyits. A l'estiu és bo que les fruites i les verdures estiguen ben presents en la nostra taula. I si diem el seu nom en valencià, estan molt més bones. Les fruites i verdures són aliments ideals per a combatre la calor i evitar la deshidratació del cos. Quan el sol cau a plom, una adequada alimentació i una bona hidratació són claus per ajudar el nostre cos a mantindre's actiu i saludable, especialment els xiquets i xiquetes, les persones majors o aquelles que pateixen alguna malaltia, que són els més vulnerables.

Amb la finalitat de fomentar una vida saludable, potenciar el xicotet comerç local i al mateix temps promocionar l'ús social del valencià, l'Ajuntament d'Aldaia, a través de l’Agència de Promoció del Valencià (AVIVA), ha posat en marxa la campanya «A l'estiu, refresca't amb fruites i verdures en valencià».

Es tracta d'una iniciativa dirigida a les botigues de verdures i fruiteries de la població i les parades hortofructícoles del Mercat Municipal d'Aldaia. Per a tal fi s'ha obsequiat amb 200 bosses de paper de dos grandàries diferents (100 bosses grans i 100 bosses xicotetes) que els venedors i venedores de fruites i verdures poden oferir gratuïtament als seus clients per a emportar-se a casa productes frecs del camp amb bosses amb el seu nom dels productes escrits en valencià. En total s'han distribuït 3.000 bosses entre 18 tendes de verdures d'Aldaia i l'àrea urbana del Barri del Crist.

Les bosses recullen un vocabulari bàsic en valencià de les 37 principals fruites i verdures que podem trobar en les tendes. La campanya compta amb la col·laboració de la Diputació de València i l'Escola d'Art i Superior de Disseny de València. I per descomptat, amb les tendes de fruites i verdures d'Aldaia.