Normalització Lingüística : Activitats

Portada > Normalització Lingüística > Activitats > Arranca el «Voluntariat pel Valencià» a Aldaia
Acte presentació VV.18.1.2016
18/02/2016

Arranca el «Voluntariat pel Valencià» a Aldaia

Trenta persones formen les primeres parelles de voluntaris i aprenents lingüístics
Acte presentació VV.18.1.2016
acte 2
Acte 3

El programa «Voluntariat pel Valencià» dóna els seus primers passos a Aldaia. Hui, 18 de gener, s'ha celebrat a la sala de plens de l'Ajuntament l'acte de constitució de les primeres parelles de voluntaris i aprenents que comencen a practicar el valencià.

El «Voluntariat pel Valencià» té com a objectiu fomentar l’ús del valencià entre els ciutadans que viuen al nostre territori procedents tant de l’estranger com de la resta de l’Estat, i també entre els que resideixen des de fa anys o han nascut a la Comunitat Valenciana, oferint situacions de conversa a les persones que volen practicar el valencià. És un projecte de participació lingüística que posa en contacte voluntaris valencianoparlants que volen destinar una hora a la setmana a conversar en valencià (durant un mínim de 10 setmanes) amb persones castellanoparlants. És una oferta integradora i oberta per a superar barreres i decidir-se a parlar en valencià

El «Voluntariat pel Valencià» la posat en marxa l'Ajuntament d'Aldaia, a través d'AVIVA-Agència de Promoció del Valencià, en col·laboració amb la Fundació Escola Valenciana. El projecte arranca a Aldaia amb 30 persones inscrites, les quals estan agrupades en 10 parelles i 3 trios de voluntaris i aprenents.

En l'acte celebrat hui a l'Ajuntament s'ha distribuït a les parelles assistents recursos didàctics de suport per a desenvolupar el voluntariat lingüístic d'una forma amena i divertida. Per a començar, s'ha repartit uns lèxics específics en valencià sobre la casa, les activitats d'oci i recreatives, els esports i el futbol. A més, d'ha donat material d'algunes campanyes de promoció d'ús social de la llengua realitzades de d'AVIVA-Aldaia, com «El teu pa al teu forn, en valencià està més bo!» i ««Del camp a la taula: fruites i verdures en valencià», una iniciativa dirigida a les botigues de verdures i fruiteries de la població.

El programa «Voluntariat pel Valencià» continua obert a tota la gent que vulga participar, ja que és una forma integradora d'aprendre a parlar la llengua i ajudar a la gent a parlar-la.