Actualitat : Novetats

Portada > Actualitat > Novetats > Normativa i inscripcions Festes Majors 2019
LLIBRE FESTES 2019_page-0012
18/07/2019

Normativa i inscripcions Festes Majors 2019

Atents a la normativa i inscripcions necessàries per a participar activament en els actes de Festes Aldaia 2019

INSCRIPCIONS CONCURS PAELLES

Inscripcions per al concurs  de paelles fins al 25 de juliol en horari de matins  a l'Ajuntament.

 

CONCURS DE "FAROLETS": INSCRIPCIÓ PRÈVIA EN L’AJUNTAMENT.

Tots els xiquets i xiquetes que vulguen participar en la desfilada hauran d’inscriure’s en l’ajuntament des del dia 8 al 31 de juliol. Allí es donarà un número per a cada fanalet, que s’ha de portar el dia de la desfilada i que haurà d’estar a la vista. És el que servirà perquè el jurat puga valorar i atorgar els premis. Hora d’inici de valoració del jurat 20 hores a la Plaça.

NORMES PER A PARTICIPAR EN EL CORRETRACA

Podrà participar, només corrent, qualsevol persona entre 8 i 65 anys.
És aconsellable dur roba de cotó i calçat adequat, per a córrer.
La traca anirà penjada a una altura suficient per a poder córrer per baix.
Sempre haureu d'anar per davant d'ella, intentant no xocar amb els altres corredors. Si heu de parar-vos, feu-ho arrimant-vos a un costat, mai al centre del carrer.
L'itinerari tindrà dos parades en les quals es dispararan castellets de focs d'artifici que, a part de donar color a la nit aldaiera, serviran per a poder recuperar l'alè.

NORMES I BASES PER A PARTICIPAR EN LA CAVALCADA

Totes les persones que vulguen participar en la cavalcada:
1. Hauran d'anar disfressades, amb carrossa, a peu o amb camió d'un eix i amb la cabina descoberta i sense elements de càrrega o grua. La temàtica de la disfressa caldrà que la comuniquen en el moment de la inscripció.
2. Hauran d'inscriure's en l'Oficina d'Informació de l'Ajuntament i omplir una fitxa que se'ls entregarà allí mateix, adjuntant a la fitxa una fotocòpia del DNI, que representarà al grup inscrit.
3. Les dates per a inscriure's seran del 3 al dia 31 de juliol, de 09:00 a 14:00 hores.
4. Durant tot el recorregut de la cavalcada s'haurà de tindre un comportament d'acord amb les normes bàsiques de convivència, de respecte al públic assistent, evitar en tot moment causar danys tant físics com materials. No es podrà consumir begudes alcohòliques en tot el recorregut, ni tirar cap tipus de líquid ni als participants de la cavalcada ni als espectadors.

 

INSCRIPCIONS PER A LA BAIXÀ DEL CRIST DELS NECESSITATS

Inscripcions fins al 29 de juliol en horari de matí a l'oficina de la Policia Local

 

NORMATIVA PER ALS ACTES AMB ÚS DE PÓLVORA

NORMATIVA EUROPEA

Directiva 2007/CE, 23 de maig del Parlament Europeu i del Consell sobre la posada en el mercat d’articles pirotècnics.

NORMATIVA ESTATAL

Reial Decret 563/2012 de 7 de maig pel qual s’aprova el Reglament d’Articles Pirotècnics i Cartutxeria. Modificat pel Reial Decret 1335/2012 de 21 de setembre.

ITC18

Regula l’ús d’Artificis Pirotècnics, exceptuats els de l’àmbit de la directiva Europea i sense marcat CE, en manifestacions festives religioses, culturals i tradicionals, com ara, la “cordà” la “passejà”, el “correfoc” i la “despertà” i les seues modalitats equivalents, per Grups Reconeguts per Experts (RGCRE)  (ús col·lectiu organitzat no individual).

NORMATIVA AUTONÒMICA

Decret 19/2011, de 4 de març, del Consell, pel que es reconeix el caràcter religiós,  cultural o tradicional de les manifestacions festives celebrades en la Comunitat Valenciana en les que s’utilitzen artificis de pirotècnia.

Ordre Conjunta 1/2012 de 18 de gener, per la qual es regula la Formació dels Consumidors Reconeguts Experts (CRE).