Actualitat : Novetats

Portada > Actualitat > Novetats > Nit de l'Artesania
Invitació. Nit Artesania del Palmito 2018
19/07/2018

Nit de l'Artesania

Aldaia acull la quarta edició de la Nit de l'Artesania amb l'exposició 'Ànima artesana' del Gremi de Mestres Palmiters al Museu del Palmito, l'entrega de premis i espectacles impressionants.
Invitació. Nit Artesania del Palmito 2018

El Museu del Palmito d’Aldaia (MUPA) acollirà els actes de la Nit de l’Artesania del Palmito 2018, que enguany va per la seua quarta edició. Una activitat organitzada pel Gremi de Mestres Palmiters de València en col·laboració amb l’Ajuntament d’Aldaia en la qual s'inaugura l'exposició 'Ànima artesana' del Gremi de Mestres Palmiters. Enguany, la celebració està dedicada als artesans i artesanes del ventall –d’abans i d’ara– que han fet possible que el palmito valencià siga un producte artístic i utilitari de reconegut prestigi nacional i internacional.

La festa dels palmiters comença a les vuit de la vesprada amb Fira de l’Artesania del Palmito, que estarà activa fins a les 24.30 hores. Davant de les portes del museu, en la intersecció dels carrers Església i Major, s’instal·laran vuit tallers d’artesans i artesanes que realitzaran demostracions en directe dels treballs de calar, gravar, entelar, pintar, confecció del varillatge, cosir lluentons i adornar ventalls, i fins i tot de restauració de peces singulars. Tot açò coronat amb tallers lúdics de pintura de palmitos per a xiquets i xiquetes.

  • A les 21.00 hores les arts escèniques entren en acció. Enguany hi ha un espectacle especial. Es tracta de l’actuació de dansa “Célula”, a càrrec de la companyia Subcielo, que ballarà en l’aire sobre la façana principal del campanar de l’església de l’Anunciació. Una actuació plena de sensacions i alhora visual i harmoniosa que farà gaudir el públic assistent. Subcielo oferirà dos passades, la primera a les 21.00 h i la segona a les 24.00 h.
  • En el interval d’aquestes dos actuacions, a les 22.30 hores tindrà lloc l’entrega dels Premis Amic i Amiga dels Palmitos, que anualment concedeix el Gremi de Mestres Palmiters a personalitats destacades que en el seu treball difonen el sector l’artesanal valencià. Enguany les persones guardonades són Francesc Colomer (Subsecretari Autonòmic de Turisme i Director de l’Agència Valenciana de Turisme) i Empar Marco (directora general de la Corporació Valenciana de Mitjans de comunicació, À Punt). Amb aquests premis el Gremi de Palmiters vol reconèixer el treball de À punt i de l’AVT en la difusió i promoció del sector artesanal i de la cultura valenciana.