Actualitat : Novetats

Portada > Actualitat > Novetats > Aldaia prepara 'Para l'Orelleta', la I Trobada Musical i Gastronòmica
22/05/2018

Aldaia prepara 'Para l'Orelleta', la I Trobada Musical i Gastronòmica

'Para l'Orelleta' és un projecte per donar importància a la música i la gastronomia en la memòria històrica i patrimonial del poble d'Aldaia. Es desenvoluparà durant els dies 22, 24 i 27 de maig de 2018. Consulta ací un avanç de la programació.
paraorelleta_01
paraorelleta_02
paraorelleta_03
paraorelleta_04
paraorelleta_05
paraorelleta_06

AVANÇ DE PROGRAMACIÓ 

La trobada es desenvoluparà en tres dies:

  • Dimarts 22 de maig – Aldaia entén de cançó

- 18:30 hores: Cercavila d’albades pels carrers del poble amb Xavi de Bétera.

- 19:30 hores: Al saló de plens de l’Ajuntament d’Aldaia acte de presentació del llibre Música Tradicional d’Aldaia a càrrec dels seus autors Antonio Andrés i Carles Pitarch; Empar Folgado, Regidora de Cultura; Guillermo Lujan, alcalde d’Aldaia i Jorge Rodríguez, president de la Diputació de València. L'acte comptarà amb la participació de l’Orfeó d’Aldaia i el pianista Fernando Taberner. Es lliurarà un exemplar del llibre als assistents.

- 21:00 hores: A la plaça de l’Ajuntament, tast gastronòmic de sopà, orelletes i pimentó amb tonyina i concert de música tradicional a càrrec de la rondalla de Xavi de Bétera amb la participació del Grup de Dansa de la Ronda d’Aldaia.

  • Dijous 24 de maig – Ab llicència o sens ella

- 20:00 hores: Al saló de plens de l’Ajuntament d’Aldaia acte de presentació del disc del grup Música Trobada Ab llicència o sens ella,  els villancets en valencià de Pasqual Fuentes a càrrec de Francesc Valldecabres, director musical de Música Trobada, i Empar Folgado, Regidora de Cultura. Es lliurarà un exemplar del disc als assistents.

- 20:30 hores: Concert del grup Música Trobada, dirigit per Francesc Valldecabres

- 21:30 hores: A la plaça de l’Ajuntament, tast gastronòmic de sopà, orelletes i pimentó amb tonyina.

  • Diumenge 27 de maig – Sons de guerra i exili

- 12:00 hores: Al parc de les Oliveretes, acte d’inauguració del monòlit Rostres en la memòria. Respecte, record i presencia d'Alexi Alemany Navarro per commemorar l’arribada de 200 famílies que van refer la seua vida a Aldaia després de la Guerra Civil en fugir de Madrid i per homenatjar al poble solidari d’Aldaia que les va acollir. Intervendran l'historiador Enric Lujan, Guillermo Lujan, alcalde d’Aldaia i Francesc Colomer, conseller de Turisme.

- 12:30 hores: Lectura del poema Rostres en la memoria a càrrec del poeta Francesc Rodrigo i amb la col·laboració de la flautista África Rutea.

- 13:00 hores: Al parc de les Oliveretes, concert a càrrec del guitarrista Rubén Parejo i la soprano aldaiera Saray Garcia, que interpretaran música de Robert Gerhard, de Manuel García Morente sobre poemes de Miguel Hernández i El cant dels ocells de Pau Casals.

- 13:30 hores: Al parc de les Oliveretes, tast gastronòmic de sopà, orelletes i pimentó amb tonyina.