Actualitat : Novetats

Portada > Actualitat > Novetats > La companyia musical Pablo Nahual reforça l'educació emocional dels xiquets d'Aldaia a través de la música
Nahual_aldaia
18/01/2016

La companyia musical Pablo Nahual reforça l'educació emocional dels xiquets d'Aldaia a través de la música

Aquesta activitat cultural que està recorrent Espanya amb molt bon acolliment es podrà gaudir en el Palau de la Música de València a març
IMG_8009
Nahual_aldaia
Pablo Nahual, músic argentí amb més de 30 anys d'experiència en els escenaris tant per a públic adult com a infantil, va oferir aquest divendres en el Centre de Cultura Matilde Salvador d'Aldaia un concert didàctic L'origen dels instruments al que van acudir en dues sessions, a les 9:30 hores i a les 11.00 hores, els alumnes de primer i segon de primària del Col·legi Martínez Torres. 

A través d'instruments ètnics portats de comunitats indígenes, considerats peces de museu per la dificultat de trobar-los avui dia, els alumnes es van sorprendre i van gaudir de la més d'una vintena d'instruments desconeguts per a ells, de ballar, de cantar i de relacionar-se amb l'espai. Al mateix temps, que van ser mostrant el seu interès per conèixer la sonoritat dels instruments de l'home prehistòric. 

Durant aquesta activitat, present dins d'un projecte d'innovació educativa que empra la música com a eina clau en l'educació emocional, els xiquets van aprendre quin és el so d'instruments com: antara sikus, pifilka, rondaire, quena, tarkas, pinkuyos, ocarines, erkencho, phalas, erke, pututu, trompeta inca, charango, ronroco, kenatl, carabassa, bombo legüero, baina de chivato, chaj chas, trompes, maixella de cavall o el pal de pluja i van trobar l'oportunitat de cantar i ballar al seu so. 

L'ensenyament emocional és la base dels concerts didàctics de Pablo Nahual. Els seus instruments, fabricats per ell mateix, van convergir en l'escenari amb un músic expert en els seus sons i la seua arquitectura, a més d'amb un públic participatiu que es va deixar portar per melodies andines, no deixant indiferent a cap xiquet.